English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

16 Aralık 2012 Pazar

Böyle Devam Et Ömer

NBA takımlarından Houston Rockets'da oynayan Milli Basketbolcumuz Ömer Aşık bu seneki performansıyla önceki 2 senedeki istatistiklerini geride bıraktı.

NBA'de ter döken Milli basketbolcumuz Ömer Aşık bu sezon giydiği Houston Rockets formasıyla önceki 2 sezondaki istatistiklerini geliştirdi.

NBA'deki üçüncü sezonu öncesi senenin başında Houston Rockets ile 3 yıllığına 25 milyon dolar karşılığında anlaşan Ömer Aşık geçen 2 sezonda oynadığı 148 maçta ortalama 13,4 dakika sahada kalırken bu sezon oynadığı maçlarda ortalama 32,7 dakika süre aldı.

2,13 boyundaki pivot 2.95 olan 2011 ve 2012 sezonları sayı ortalamasını 10,8'e yükseltti. Aşık Chicago Bulls'da oynadığı önceki iki sezonunda yüzde 47,5 olan serbest atış yüzdesini yüzde 56,7'ye çıkarırken, 0,85 olan blok ortalamasını 1,1'e çıkardı.

Ömer Aşık en dikkat çekici gelişmeyi ribaundlarda yaşadı. 26 yaşındaki Milli basketbolcu önceki iki sezondaki 4,5 ribaund ortalamasını 12,3'e çıkardı.

1 Aralık 2012 Cumartesi

Enes'te Burda!

2011 NBA Draft'ı 1. Sıradan beklenildiği gibi Kyrie Irving seçildi. 2. sıra da Derrick Willams seçildi. 3. sıra ise biraz şaşırtıcı oldu. Özellikle Türkler için..
Enes Kanter Utah tarafından seçildi. Herkes mutluydu, özellikle de Enes. Daha sonrasında iyi sayılabilecek bir preseason.. Ne zaman normal başladı Enes'in istatistikler dibe vurdu. 1 sayı 3 ribaund hemde 15 dakikada!! Enes'in geçen sezon çizdiği bu olumsuz grafik sonrasında medya haklı da olarak onu eleştirmeye başladı, 3. sırayı haketmediği yüzüne vuruldu. Geldik yeni sezona preseason'da muhteşem bir Enes izlesek de normal sezon'da tekrar ortalarda yoktu Enes.. Ta ki bugüne kadar; Bu gece Enes kendi kariyer rekorlarını kırdı. 15 Dakika'da 18 sayı ve 7 ribaund hem de hepsi hücum ribaund'u. Umarım devamı gelir diyerek yazımı noktalıyorum.